HATI...

HATI....ke heart? urm...aku pun x faham kenapa orang slalu ckp 'heart' instead of 'liver'. mungkin pengaruh autumn in my heart. tak pun cite my heart indon tu. mungkin apa yang tersirat dalam serebrum aku sekarang tak ada kaitan langsung dengan semua itu. jauh menyimpang. sangat.

uhhh..semalam aku kesedihan. sangat tiba-tiba. bak kata omputih, out of sudden. mustahil tanpa apa-apa sebab. mungkin perasaan yang bercampur baur. tekanan menghafal nota-nota abdomen. cuba menghadam sebaik mungkin Anatomy Monkhouse. kusut. payah. tapi perjuangan harus diteruskan.

merehatkan minda seketika berym dengan fydot ku sangka mampu meringankan yang berat, mengungkai yang kusut. tapi.... sebaliknya... hati... kenapa mesti berbolak balik? uuuu...kisah perlu ditamatkan. perjalanan masih panjang. masih banyak liku yang perlu ku harungi. ketabahan dan kecekalan sebagai bekalan. kebergantungan kepada Tuhan membuatkan aku kembali tenang. alhamdulillah Ya Allah atas kurniaan yang melimpah ruah.

yup! harus lebih tabah leen! jgn mudah menangis dan bersedih. belajarlah untuk berlapang dada. janji Allah, setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. sujudku menenangkan hatiku. moga hari melakarkan lembaran yang lebih murni dan bermakna. insyaallah...

5 Responses
  1. chaq Says:

    tabah leen tebah..
    medic mmg demanding course...
    take it as a challenge.
    DR. LEEN bleh punya...
    dlu masa masuk IB pun, ade org ckp...bleh ke survive IB...
    now we are IB survivor
    skrg u r in d medic track.
    dgn kematangan kita yg bertambah compare to b4 masuk IB, kita mesti boleh.
    insyaAllah.


  2. thanx chaq.. =)
    huhu..tu la hati ni.. kadang2 sedey and rase x larat gle da. dgn personal prob laen lagi..tenkiu sgt..insyaallah dr.leen akan tabah!


  3. jahagifu Says:

    orang kata "dimana ada kemahuan disitu ada jalan"

    orang kata juga " mahu seribu daya, tak mahu seribu dalih"

    yg ni bkn orang kata, tp "raja segala raja" yang kata " Allah tidak membebani seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya..." - albaqarah :286 (kalo xcaya bleh check sendri ^_^)


  4. mc da bear Says:

    haha....bertenang lin....1 bnda ko kne taw.....ape yg ko buat skang ni adalah pilihan sndri.....kte yg memilih utk terjebak dlm bidang ni lin...ingt x dlu mase nk apply scholar.....kte nk pilih course kn....dari situ sbnr nye da bermula perjalanan hidup pilihan ko.....ko mmg da TERJEBAK da ngan dunia yg ko pilih skang ni lin....ARGHHH!!!haha....sesori....gimik je.....tp once ko da pilih da x blh pndang blakang lg.....dgn ape cara skali pn ko kne truskn ape yg ko da pilih......itu pilihan ko n ko xde pilihan laen melaenkn meneruskn pilihan ko....hahahha...pening2.....tp sbgai ex clasmate yg x seberapa taraf ngan ko....aku sntiase sokong ko dari blakang.....aku sntiase truskn perjalanan idop aku...walaupun lama....jaoh...lambat...merangkak....tp aku truskn....sbb aku da pilih perjalanan idop aku sebegini...huhu...


  5. jahagifu : tenkiu. begitu byk peribahasa di situ. tenkiu sgt ingatkan ayat Allah tu. huu.tu la kan. hati ni berbolak balik. susah. mmg la kte ingt je Allah tu syg kte. tapi fitrah manusia. nk mengadu. insyaallah. akan lebih tabah. yes!

    azri : urm..tenkiu sgt.ape yg sebrape tarafnye. huhu..btol la dis is my choice..tapi kdg2 rase down sgt ble apa yg kte dpt x mcm apa yg kte nak. well,dis is d truth of life.tenkiu azri.rily appreciate it.ktorg tggu ko dtg sini. =)