Maka jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah.

Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh.

Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa.

Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan.

Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumahtangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya.

kahwin?? (klik sini)

nota metatarsal : Entri di atas TIDAK langsung membayangkan penulis ingin berkahwin dalam masa terdekat. Haih... salah faham. Sekadar PERKONGSIAN. Sama-sama kita jadi orang SOLEH + SOLEHAH. InsyaAllah. =)
bookmarks: edit post
6 Responses
  1. cYiD Says:

    waduh2...
    nak exam da wei...
    pikir kawen lepas exam bley x?

    lagu 'puteriku sayang' by hijjaz menarik utk bakal2 solehah...
    hahahahaha...


  2. haha.. xde la. aku x pk pun. at least buat masa ni. =p
    td sumone antar aku benda tu kat ym. cmbest so aku letak la kat situ. haha.. no kawin2.


  3. cYiD Says:

    hahahaha...
    x pe, kalo mu nak kawen kat dublin ade orang da bley buat nasi minyak hujan panas...
    (promate diri... wakakakakaka)


  4. syamimi Says:

    hahaha... lin x lari dari gerimis cinta kat dublin ni rupanya... jerebu abis!!



  5. haih... cuba bace press statement kat bawah entry tu. hehe..